FC Maasgouw pakt volle winst in Ell na spannend duel

09-03-2020

FC Maasgouw heeft op zondag 8 maart goede zaken gedaan door met 3-4 te winnen bij RKESV in Ell. Eerder dit seizoen bewees de ploeg uit Ell al dat het een lastige en gevaarlijke tegenstander kan zijn. In Thorn werd het toen, na wederom een doelpuntenfestijn, 4-5 voor de nummer 8 van de ranglijst. Dat FC Maasgouw en RKESV leuke en aantrekkelijke wedstrijden tegen elkaar spelen is dus wel duidelijk. In totaal werd er dit seizoen 16 keer gescoord in 180 minuten voetbal.

Ook nu maakte RKESV het Maasgouw weer bijzonder lastig en een na een ruststand van 2-0 stond de ploeg van Rob Geenen voor een loodzware opgave. Toch toonde het team veerkracht en na twee goals van Gijs Hansen stond het na 70 minuten 2-2. Maasgouw op jacht naar de overwinning, tot dat daar opeens weer de geel/groene formatie gevaarlijk voor het doel van Stef Azzakriti verscheen, 3-2 voor de thuisploeg.

Nog geen minuut later zorgde echter Jeroen Corbey ervoor dat de stand alweer gelijk was getrokken en in de 85e minuut was het Pim Breedijk die met het hoofd alsnog de overwinning bewerkstelligde voor FC Maasgouw. Een hele lastige maar belangrijke overwinning in Ell. Concurrenten Panningen (0-0 tegen Koningslust) en Kessel (1-1 tegen Horn) verspeelde punten waardoor Maasgouw weer iets uitliep. Nummer 2 EMS won wel met 1-2 van TSC'04 in Tegelen. Het gat met de Roermondenaren is nu 5 punten.