Tussenstanden per 02-02-2020

» Download de tussenstand

Agenda

  • 29 Mei : bekendmaking team indeling 20/21
  • 02 Juni : gesprek moment teamindeling
Zaterdag 30 Mei
RKSV.HEEZE MO19-1 - FC.MAASGOUW MO19-1
Afgelast
FC.MAASGOUW MO13-1 - LEONIDAS-W MO13-2
Afgelast
SCHINVELD JO8-1 - FC.MAASGOUW JO8-1
Afgelast


LOGIN op MIJN FC MAASGOUW (aanmelden)
( ? )
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op Youtube

FOTO'S UIT DE OUDE DOOS


reageer op de foto's!

FC Maasgouw 1 stunt en verslaat koploper VV Kessel 1

20-10-2019


Na de overwinning in Grathem van vorige week stond vandaag een tegenstander van ander kaliber tegenover FC Maasgouw 1. Ongeslagen koploper VV Kessel kwam op bezoek in Thorn. De winstpartij tegen VV GKC/RKHVC heeft de Maasgouwse selectie vertrouwen gegeven. Een overwinning vandaag zou betekenen dat er echt naar boven kan worden gekeken op de ranglijst.

FC Maasgouw 1 begon zoals elke competitiewedstrijd tot nu toe sterk en drong VV Kessel vaak terug tot in het eigen zestienmetergebied. De Noord-Limburgers loerden daarentegen op de counter en voetballend waren onze blauw/witten in de eerste helft beter. Na een dik half uur wierp dit dan ook zijn vruchten af. Een doelpoging van Jeroen Corbey belandde tegen de paal en de rebound van Remco Reuterink verdween keurig achter de doelman in het netje, 1-0.

Op een regenachtig Sportpark Ter Koel en een spekglad veld hield FC Maasgouw stand en de 1-0 was dan ook een volledig terechte ruststand. Na de thee kroop VV Kessel meer uit zijn schulp en zo begon het geconcentreerd aan de tweede helft. Binnen vijf minuten stelde de rood/zwarte formatie orde op zaken en Juul van Beuken rondde een steekpass vanuit het middenveld uitstekend af in de verre hoek, 1-1.

Maasgouw gaf echter niet op, bleef strijden voor elke meter en voetbalde bij vlagen uitstekend. Al dat harde werken eiste natuurlijk zijn tol en wissels waren noodzakelijk. Bart Wanten kwam bijvoorbeeld vers in de ploeg en hij zorgde voor de terechte voorsprong voor de thuisploeg. Na een kopbal van Jeroen die nog werd gekeerd door de keeper, was Bart zeer alert en zijn allereerste balcontact was meteen raak, 2-1 na dik 65 minuten voetballen.

Zaak om de voorsprong vast te houden en de wedstrijd uit te voetballen. Dat was echter makkelijker gezegd dan gedaan. Kessel drong aan en liet zien dat het alles in de strijd wilde gooien om een punt uit het vuur te slepen. Dreigend was Kessel wel, maar echte grote uitgespeelde kansen bleven uit, mede doordat onze verdediging de zaakjes prima op orde had. Gele kaarten werden wel gegeven door scheidsrechter Sijben, maar ook die waren af en toe broodnodig om gevaarlijke tegenaanvallen te voorkomen.

Maasgouw wist de wedstrijd over de streep te trekken en VV Kessel de eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen KSV Horn 1, Horn won zondag met 2-3 bij RKESV in Ell.

Foto's van de wedstrijd, gemaakt door Henry Vranken, vind je via de volgende link: Foto's FCM 1 - Kessel 1.

Opstelling FC Maasgouw: Stef Azzakriti, Sven Vranken, Ard Broens, Semmy Wolter, Remco Reuterink, Sander Reuterink, Sjoerd Deneer, Tuur Gubbels, Gijs Hansen, Jeroen Corbey en Sjors van Roij.
Invallers: Bart Joris, Bart Wanten en Ray StrousTerug naar nieuwsoverzicht