Tussenstanden per 02-02-2020

» Download de tussenstand

Agenda

  • 29 Mei : bekendmaking team indeling 20/21
  • 02 Juni : gesprek moment teamindeling
Zaterdag 30 Mei
RKSV.HEEZE MO19-1 - FC.MAASGOUW MO19-1
Afgelast
FC.MAASGOUW MO13-1 - LEONIDAS-W MO13-2
Afgelast
SCHINVELD JO8-1 - FC.MAASGOUW JO8-1
Afgelast


LOGIN op MIJN FC MAASGOUW (aanmelden)
( ? )
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op Youtube

FOTO'S UIT DE OUDE DOOS


reageer op de foto's!

FC Maasgouw 1 boekt zakelijke overwinning op Swalmen 1

02-12-2019


FC Maasgouw 1 heeft op de eerste zondag van de maand december opnieuw een klinkende overwinning geboekt. Na de 1-5 van vorige week in Roggel won het ditmaal thuis van Swalmen met exact dezelfde cijfers. Toch had de koploper van de 4e klasse het met name in de eerste helft met periodes lastig tegen de Noord-Limburgers.

Dat Swalmen een geduchte tegenstander zou zijn bleek wel in het begin van de wedstrijd. Nog geen minuut stond er op het scorebord en met twee fantastische reddingen kort achter elkaar wist doelman Stef Azzakriti FC Maasgouw door te openingsfase te loodsen. De zwart/witten startte geconcentreerd en sterk en Maasgouw had moeite om onder de druk van de gasten vandaan te komen.

Met veel inzet en hard werken wist FC Maasgouw de wedstrijd enigszins te kantelen en voor het eerst werd ook de doelman van Swalmen op de proef gesteld. Niet veel later resulteerde dit dan ook in de openingstreffer. Gijs Hansen bracht een hoekschop opnieuw terug het strafschopgebied in met een voorzet waarna Ray Strous van dichtbij makkelijk kon binnenkoppen, 1-0.

Nog geen minuut later had Maasgouw de marge al op twee doelpunten gezet. Jeroen Corbey legde de bal klaar op randje zestien en met een snoeihard schot via de binnenkant van de paal werd het 2-0, de goalie van Swalmen stond aan de grond genageld. Toch bood Swalmen nog altijd prima tegenstand en het hoge rendement dat de ploeg van Rob Geenen in de eerste helft haalde was van harte welkom.

Na een klein half uur wist Swalmen toch de aansluitingstreffer te maken. Een lage voorzet vanaf de linkerkant werd binnengetikt door Siem Konings, die knap voor zijn directe man kwam, 2-1. De thuisploeg liet zich echter niet van de wijs brengen. Aan de andere kant werd een voorzet vanaf rechts met de hand geblokt door een verdediger van Swalmen waardoor scheidsrechter Schnitzler genoodzaakt was om de bal op 11 meter te leggen. Voor Sjoerd Deneer een koud kunstje, 3-1.

De uitploeg leek een beetje moedeloos te worden van het gemak waarmee FC Maasgouw de aansluitingstreffer ongedaan maakte en vlak voor rust was het Tuur Gubbels die Swalmen voor een bijna onmogelijke opgave zette. Een prima voorbereidende slalom van Ray Strous en een mooi balletje voorlangs de Swalmse defensie zette Tuur een-op-een met de doelman en hij faalde niet, 4-1 op slag van rust.

In de tweede helft werden de ruimtes voor FC Maasgouw alleen maar groter en Swalmen probeerde het nog wel, maar leek zich toch ook al te hebben neergelegd bij een nederlaag vandaag in Thorn. Sander Reuterink wist na een klein uur de score uit te breiden naar vijf doelpunten en in vergelijking met de eerste helft had doelman Stef een vrij rustige tweede helft.

De score had nog verder uit kunnen lopen als Maasgouw iets zuiniger was omgegaan met de kansen. Jeroen Corbey dacht met een mooi schot uit de draai de 6-1 te maken maar dat schot spatte uiteen op de lat. In de slotfase was het vaak prijsschieten maar was het met name aan de keeper te danken dat het ‘maar’ 5-1 bleef.

Wederom een prima wedstrijd van onze jongens en een uitstekende overwinning op middenmoter Swalmen. Volgende week wacht een uitwedstrijd in en tegen Reuver 1. Deze wedstrijd zal in verband met de vroege invallende duisternis om 14:00uur beginnen.

Opstelling FC Maasgouw: Stef Azzakriti, Remco Reuterink, Ard Broens, Bart Joris, Tijn Corstjens (Bas van de Braak), Sjoerd Deneer, Sander Reuterink, Tuur Gubbels (Pim Breedijk), Ray Strous (Bart Wanten), Jeroen Corbey, Gijs Hansen.Terug naar nieuwsoverzicht