Update met wedstrijd-, radio- en fotoverslag: FC Maasgouw periodekampioen na overwinning in Beringe!

10-11-2019

FC Maasgouw speelde afgelopen zondag de laatste competitiewedstrijd in de eerste periode tegen BEVO in Beringe. De blauw/witten uit Thorn & Wessem hadden nog een kleine kans op de eerste periodetitel, maar dan was het wel afhankelijk van concurrenten EMS en TSC’04. EMS zou moeten verliezen in en tegen Panningen en TSC’04 zou moeten verliezen of gelijkspelen in Horn.

Op een moeilijk bespeelbaar veld in Beringe begon FC Maasgouw vol goede moed aan speelronde 8 in de 4e klasse. Van de laatste vier overwinningen werden er drie maar met een doelpunt verschil gewonnen en ook BEVO zag er op papier uit als een geduchte opponent. De eerste goal van de middag hing in de openingsfase al een tijdje in de lucht en die had ook net zo goed aan de kant van de thuisploeg kunnen vallen. Een dieptepass vanuit het middenveld kwam terecht bij de spits van BEVO die een-op-een met Stef Azzakriti kwam te staan. Door een prima redding van onze doelman bleef Maasgouw overeind. In een rommelig begin wist FC Maasgouw daarna toch vrij snel op voorsprong te komen. Bart Wanten werd de diepte ingestuurd en na een kwartiertje spelen zette hij FC Maasgouw met een laag schot op 0-1.

Het tempo lag vooral in de openingsfase hoog en zowel de thuis- als de uitploeg gaven in de pittige duels niet prijs. Maasgouw kreeg echter nog steeds de grootste kansen. Gijs Hansen leek op weg naar de 0-2 maar zijn schot belandde op de binnenkant van de paal. Ook de rebound van Jeroen Corbey vloog het vangnet in. Dezelfde Gijs werd daarna neergehaald door de laatste man van BEVO en tot ieders verbazing bleef deze overtreding op een doorgebroken speler bij een vrije trap. Semmy Wolter schoot deze rakelings voorlangs het doel van BEVO.

De 0-2 viel niet veel later alsnog. Een prima aanval eindigde bij Tuur Gubbels die met de buitenkant van de wreef de bal achter de goalie van BEVO schoot, 0-2. BEVO had het zwaar in eigen huis en de ploeg van Rob Geenen had de zaakjes prima op orde. In het begin van de tweede helft gooide Maasgouw de wedstrijd dan ook al snel op slot. Bart Joris, die in de rust de geblesseerde Ard Broens verving, schoot een hoekschop keurig binnen en enkele minuten later was het Bart Wanten die de score verdubbelde, 0-4.

Langs de kant kwamen langzaam de tussenstanden van de concurrenten binnen. Panningen stond in eigen huis met 2-0 voor tegen koploper EMS en TSC’04 leidde met 0-1 in Horn. Dat betekende voor de stand dat Maasgouw gelijk bovenaan kwam te staan met TSC’04 en dat het nog enkele doelpuntjes nodig had om de ploeg uit Tegelen op doelsaldo alsnog voorbij te gaan. Bij een hoekschop tegen verloor FC Maasgouw even de concentratie en zo hielp het BEVO aan een doelpunt omdat de corner via een Maasgouws been in het net viel, 1-4. Een doelpunt dat de uitploeg in deze situatie zeker niet kon gebruiken.  

Meer doelpunten aan de andere kant hadden heel goed kunnen vallen als Maasgouw iets zuiniger met de kansen was omgegaan. Jeroen Corbey zag zijn doelpunt onterecht worden afgekeurd vanwege buitenspel en er werd ontzettend veel gecreëerd, maar de 1-4 bleef nog altijd de tussenstand. Tot ieders geluk maakte Horn op het andere veld gelijk en kwam even later zelfs op een 2-1 voorsprong.

Omdat EMS inmiddels op een 3-1 achterstand was gekomen konden we ongeveer 20 minuten voor het einde van de wedstrijd concluderen dat FC Maasgouw virtueel periodekampioen was.
De wedstrijd liep op zijn einde en zoals gezegd was het niet gek geweest als er vandaag meer doelpunten op het scorebord hadden gestaan dan de vier die een goed FC Maasgouw al gemaakt had.

Het laatste fluitsignaal klonk en de spelers hadden nog geen idee van de uitslagen op andere velden, maar al gauw kwam het ontzettend goede nieuws ook bij hun binnen. FC Maasgouw 1 is de nieuwe koploper in de 4e klasse en tevens de kampioen van de eerste periode! Gefeliciteerd mannen!

Opstelling FC Maasgouw: Stef Azzakriti, Remco Reuterink, Ard Broens (Bart Joris, ’45), Semmy Wolter, Tijn Corstjens, Sjoerd Deneer, Sander Reuterink, Tuur Gubbels (Pim Breedijk, ’65), Gijs Hansen, Bart Wanten (Ray Strous, ’70), Jeroen Corbey.

Gedurende wedstrijd werd er zoals altijd weer verslag gedaan door Omroep Peel & Maas. De momenten van de wedstrijd BEVO - Maasgouw werden geconverteerd tot een bestand door Ingrit Reuterink en is hier te beluisteren: Radioverslag BEVO 1 - FC Maasgouw 1

De foto's gemaakt door Henry Vranken kun je bekijken via de volgende link: Foto's BEVO 1 - FC Maasgouw

Terug naar overzicht

Deel dit bericht: