Tussenstanden per 20-05-2018

» Download de tussenstand

Agenda

Momenteel is de agenda leeg
LOGIN op MIJN FC MAASGOUW (aanmelden)
( ? )
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op Youtube

FOTO'S UIT DE OUDE DOOS


reageer op de foto's!

Spiegelbijeenkomst met KNVB

05-04-2017


Op woensdag 5 april vond in de kantine van FC Maasgouw een ‘Spiegelbijeenkomst’ plaats. De projectgroep die deze avond mede mogelijk maakte nodigde uit alle hoeken van onze vereniging enkele leden uit om deze Spiegelbijeenkomst bij te wonen. Het doel van deze avond was om het DNA van FC Maasgouw helder te krijgen met de hulp van de KNVB die ons hierin ondersteunt, vanavond in de naam van Bert Bons en Har Perebooms die al verschillende clubs in Limburg bezocht hebben die kampen met hetzelfde probleem, een tekort aan vrijwilligers.  Het uiteindelijke doel is om de betrokkenheid tussen de leden van FC Maasgouw en FC Maasgouw zelf te vergroten en ervoor te zorgen dat er meer vrijwilligers zich in willen gaan zetten voor de club.

Dat er belangstelling is vanuit de leden bleek deze avond wel. Een groep van ongeveer 35 personen wilden met veel interesse hun meningen delen met andere leden over onze vereniging om zo drie vragen vanuit de KNVB te beantwoorden.
1. Wat is de kracht van FC Maasgouw?
2. Wat kan er beter bij FC Maasgouw?
3. Wat zal er nooit veranderen bij FC Maasgouw?

Van de 35 personen die aanwezig waren werden drie kleinere groepen gemaakt die allemaal pen en papier kregen en de bovenstaande vragen moesten beantwoorden. Hieronder een paar van de velen antwoorden die vanuit de leden naar boven kwamen.

 

1.Wat is de kracht van FC Maasgouw?

Natuurlijk moet je de positieve elementen binnen de club koesteren en vanuit daar moet je verder werken naar iets nieuws. Uit de kracht van FC Maasgouw kwam met name naar voren dat men trots is op de fusie die tien jaar geleden tot stand is gekomen tussen VV Thorn en RKSVW uit Wessem. Lang niet alle fusies in het amateurvoetbal verlopen smetteloos. Bij FC Maasgouw was het mooi om te zien hoeveel mensen zich in hebben gezet om de fusie zo snel en zo goed mogelijk te laten verlopen. We kunnen uiteindelijk zeggen dat de fusie zeker geslaagd is en dat we momenteel op een prachtig sportpark aan een nieuwe toekomst kunnen werken.

Daarnaast waren de meeste leden ook erg te spreken over de jeugdopleiding van onze vereniging. Het feit dat veel  voetballers van buitenaf graag bij FC Maasgouw willen komen voetballen zegt genoeg. Er wordt geïnvesteerd in de jeugd en dat is zeker een aspect wat de kracht van FC Maasgouw goed weergeeft.

2.Wat kan er beter bij FC Maasgouw?

Als alles vlekkeloos zou verlopen binnen de club zouden we deze avond niet georganiseerd hebben. Natuurlijk kunnen er dingen beter. Welk beleid gaan we bijvoorbeeld voeren als club? Voor veel leden was het beleidsplan onduidelijk, het was er wel maar het werd niet om de twee maanden geëvalueerd en er werd niet gecontroleerd of we ons wel hielden aan dat beleid.

Daarnaast werd ook de opkomst van supporters bij thuiswedstrijden van het eerste van FC Maasgouw en de opkomst bij activiteiten georganiseerd door de club genoemd. Dat kunnen natuurlijk veel meer leden zijn dan die mensen die er nu staan. Dat kan er natuurlijk mee te maken hebben dat ons eerste elftal momenteel in de 5e klasse speelt, maar in die klasse staan ze nu wel op een derde plaats. Een plaats waarin nog alles mogelijk is voor een eventuele promotie en dan zou het toch mooi zijn als op zondag om 14:30uur aardig wat mensen langs de kant staan om die spelers een hart onder de riem te steken. Een zo groot mogelijk draagvlak creëren en daardoor ook leden meer verbinden met de club.

3.Wat zal er nooit veranderen bij FC Maasgouw?

Een lastige vraag die beantwoord werd met: de clubkleuren. De leden zelf hebben destijds de clubkleuren van FC Maasgouw mogen kiezen en ook dat wordt gezien als een kracht. Verder wil FC Maasgouw blijven waar het nu is, op Sportpark Ter Koel. Deze mooie accommodatie moet vooral in stand worden gehouden.

Onder andere deze aspecten maar daarnaast nog veel meer facetten zijn aan bod gekomen op deze interessante avond die uiteindelijk resulteerde in het organiseren van een tweede bijeenkomst. Een tweede sessie waarin gedroomd zal worden over de toekomst van FC Maasgouw en waarin dezelfde leden die er gisteren waren ook weer welkom zijn. Daarnaast mogen al die leden nog een lid meenemen zodat we nog meer mensen hebben binnen onze vereniging die graag hun mening kwijt willen of misschien wel iets willen betekenen voor de club.

Wil jij iets betekenen voor FC Maasgouw als lid zijnde of wil je zelf ook mee discussiëren over de toekomstplannen van de club? Houd dan vooral onze website of onze Facebookpagina in de gaten want binnenkort zal de datum van de tweede sessie bekend worden gemaakt waarbij jij als lid van de club natuurlijk van harte welkom bent, hoe meer ziel hoe meer vreugd!Terug naar nieuwsoverzicht