Situatie in de 5e klasse D in de eindfase.

19-04-2017

Het voetbalseizoen bevind zich in de eindfase, er zijn nog 4 wedstrijden te gaan. Aanstaande zondag gaat KSV.HORN, het team van oud-FC.MAASGOUW trainer Joop van der Sterren, zeer verdient kampioen worden in de 5e klasse D in de thuiswedstrijd tegen RKSVV.

Na het seizoen (21 mei) gaat de nacompetitie starten, dit is een mogelijkheid voor 5e klasse teams om toch nog naar de 4e klasse door te stromen

Wat is nu de situatie voor deze nacompetitie?

In de 5e klasse D is er een ongelijk aantal teams (13) in de competitie, daarom kunnen er maar 2 periode titels worden behaald. Iedere periode gaat over 12 wedstrijden. De 1e periode in gewonnen door KSV.HORN, om de 2e periodetitel wordt nog volop gestreden. De 3e periodetitel wordt gewonnen door het team wat als hoogste eindigt in de competitie, zonder periodetitel. KSV.HORN gaat kampioen worden, de periodetitel van de rood-witten uit Horn gaat naar de nummer 2 in de competitie, waarschijnlijk SV.ROGGEL.

 

Wat zijn dan nog de kansen voor FC.MAASGOUW?

De blauw-witten strijden nog op 2 fronten mee, enerzijds om de 2e periodetitel en anderzijds om de 3e plaats die recht geeft op de 3e periodetitel. Dit betekend wel dat er in de komende 4 wedstrijden nog punten moeten worden behaald. Hieronder de resterende 4 wedstrijden:

23 april: FC.MAASGOUW – SVVH

30 april: RKSVV – FC.MAASGOUW

7 mei: FC.MAASGOUW – SV.HEYTHUYSEN

14 mei: EMS/RFC – FC.MAASGOUW

Terug naar overzicht

Deel dit bericht: