Hommage aan de VUT-ploeg van FC.MAASGOUW

19-05-2018

HOMMAGE AAN DE FC MAASGOUW VUTPLOEG
Elke woensdagmorgen staan ze paraat, onze vutploeg, de stille krachten van FC Maasgouw. Sjra Craemers opent om stipt 09:00 uur de poort. Achter hem aan komen Bart Gabriels, Thei Braspenning, Marcel Cromvoets, Ger Peeters en Math Deneer.
De kantine wordt geopend, jassen gaan uit en men begint aan hun vrijwilligerswerk.
Geen klus is het zestal te gek. Of het nu gaat om een lamp te vervangen of om een diepe sleuf te graven. Ze doen het allemaal.
Het is 10:15 uur, Sjra heeft inmiddels de koffie klaar en roept een ieder naar binnen. Onder het genot van koffie en koek begint Bart weer aan een van zijn sterke verhalen, de rest lacht en schenkt nog maar eens in. Thei verteld maar weer een eens leuke mop.
Marcel en Ger hebben ook nog wel een verhaal klaar en Matje…. die zegt niets, die luistert en lacht en is vooral aan het genieten.
Het is 11:00 uur en Sjra wijst een ieder weer resoluut op zijn taken, men luistert en gaat weer aan het werk.
Er is nog veel te doen, afval opruimen, netten repareren, onkruid wieden, dug-outs poetsen en ga zo maar door.
Het is 12:15 uur. Sjra roept een ieder bij elkaar en zegt dat het tijd is om bij moeder de vrouw te gaan lunchen. De woensdagmorgen zit er weer op. De FC Maasgouw accommodatie ligt er weer prima bij.
Ook het opmaken van de wedstrijdvelden is een taak van onze vutters, deze is vooral weggelegd bij “hoofd-lijnentrekker” Bart Gabriels en “assistent” Math Deneer.
Dit doen zij meestal op de vrijdagmorgen. Ook hier wordt tijdens de pauze weer door Bart menige anekdote verteld waardoor Math af en toe niet meer bijkomt van het lachen.
Deze twee mannen zijn van eredivisie-niveau wat betreft het belijnen van de velden. Nergens in onze provincie zijn de lijnen zo keurig en recht opgemaakt als bij FC Maasgouw.
De vereniging FC Maasgouw mag trots zijn op hun mooie accommodatie en heeft dit vooral te danken aan genoemd zestal.
Terug naar overzicht

Deel dit bericht: