FC.MAASGOUW C1G wint KNVB-beker

06-06-2016

Nadat men met overmacht kampioen in de hoofdklasse geworden was, stond op zondag nog een prijs te wachten.....de KNVB-beker. In de voorrondes versloegen de blauw/witten gerenomeerde tegenstanders zoals SV.SOMEREN C1, NWC C1, GELEEN-ZUID C1, WITTENHORST C1, BEKKERVELD C1, om in de finale aan te kunnen treden tegen VOLHARDING C1. Locatie was het prachtige sportpark van VV.SCHIJNDEL/deWit in het Brabantse land. Om 11.30u begon de wedstrijd onder tropische omstandigheden, en al snel bleek dat het geen makkie zou worden, de rood/witten gebruikte veelal de lange bal om snel via een paar stationetjes bij het doel van FC.MAASGOUW te komen. Dit resulteerde tot enkele kansen voor VOLHARDING, maar een goed keepende Stef voorkwam erger. Ook FC.MAASGOUW  kwam in het 1e bedrijf diverse malen gevaarlijk voor het vijandelijke doel, maar paal en keeper stonden telkens in de weg, Na 37 minuten, (want VOLHARDING  trok gretig tijd) was het rust. Na de rust kwam een sterker FC.MAASGOUW uit de startblokken en met verzorgt voetbal werden de rood/witten tegen hun eigen doel gedrukt. Het fysieke spel van VOLHARDING begon zijn tol te eisen en naar een goeie voorzet van Tuur was het Gijs die de bal in het netje schoot...1-0. Dit doelpunt werkte bevrijdend en het was dan ook wachten op de 2-0. Het was Ray die in de 53ste minuut na een fout van de keeper voor de 2-0 aantekende. De irrtaties bij VOLHARDING begonnen hoog op te lopen, beide leiders werden met rood beloond na herhaaldelijk comentaar. En de vonk slog ook over op de spelers, zodat de aanvoerder rood kreeg. Wie dacht dat toen de wedstrijd gespeeld was, die had het fout. Eerst viel Siem uit met kramp verschijnselen, aangezien men geen veldspeler meer op de bank had zitten, moest reserve keeper Niels in het veld. Amper 3 minuten later was het VOLHARDING dat voor de 2-1 zorgde. Het was een ware slijtage slag en gelukkig kon VOLHARDING verder geen vuist meer maken en was het na 73 minuten de goedleidende scheidsrechter die een eind aan de wedstrijd maakte. FC.MAASGOUW C1G wint verdient de KNVB-beker, een puike prestatie van het team onderleiding van Tom, John en Wim, van harte gefeliciteerd.