FC.MAASGOUW C1G -SHIMIZU-P-PULSE

17-08-2015

Mooi affiche….. FC MAASGOUW C1 – SHIMIZU S-PULSE

Op 20 juni komt de vraag vanuit VVV Venlo richting de partnerclubs wie graag een oefenwedstrijd zou willen spelen tegen het Japanse Shimizu S-Pulse. Een profclub waarvan  het team” Onder 15” (2e jaars C) in de periode half augustus een trainingsstage houdt in de omgeving van Venlo. Na kort onderzoek vinden we op internet dat ook Shinji Ono, voormalig speler van Feyenoord, is opgeleid bij deze club. Dat maakt het natuurlijk extra leuk. Zo’n kans komt waarschijnlijk niet meer voorbij en laat je als vereniging dan ook niet schieten. Na adequaat reageren van onze wedstrijdsecretaris hebben we de wedstrijd toegekend gekregen.

De wedstrijd staat op 14 augustus gepland en de gasten arriveren om 15.00 uur met de bus in Thorn. Een team van 20 spelers (waarvan 2 keepers), staf van 5 leden en een tolk worden gastvrij ontvangen en rondgeleid. De voorbereiding op de wedstrijd kan beginnen. Alleen al de warming-up van het Japanse team is een mooi en gedisciplineerd schouwspel.

Natuurlijk is al snel te zien dat ons team vandaag met een zeer professioneel ingestelde ploeg te maken krijgt en de kans klein is dat we zelf aan voetbal toekomen. Ondanks dat we natuurlijk een lichting hebben die al enkele jaren in het district op een prima niveau voetbalt, mogen we hier geen vergelijk trekken en moeten we als groep en vereniging genieten van deze mooie ervaring.

Kort voor de wedstrijd lopen de teams gezamenlijk het veld op. Nabij de middenstip stellen de teams zich op voor de teamfoto’s. Bij zo’n speciale wedstrijd worden ook vaantjes uitgewisseld en krijgen alle spelers van FC Maasgouw uit handen van hun tegenstander een aandenken in de vorm van een sleutelhanger van Shimizu S-Pulse, een mooi gebaar.

Nadat de scheidsrechter de formaliteiten heeft afgerond, fluit hij voor de start van de wedstrijd. De gasten trappen af en snijden in snel tempo door onze linies heen. Binnen 1 minuut ligt de bal in het net van FC Maasgouw.

Onze spelers zijn duidelijk onder de indruk van het snelle benenwerk. Na de aftrap leveren we de bal snel weer in. De spelers van Shimizu S-Pulse zitten kort op de tegenstander en nemen het initiatief in handen. Het lijkt of we overal een man te kort hebben.  Door hun snelle doorbewegen spelen ze onze organisatie helemaal zoek. Een aantal spelers van FC Maasgouw heeft  moeite met wie ze moeten volgen en onderling wordt niet goed gecoacht.

De Japanners maken van deze “chaos” en overmacht gretig gebruik en voeren de voorsprong in 8 minuten op naar een verdiende 0-4.  En met goed en snel veldspel. Ze zijn erg effectief voor het doel en kiezen vaak voor de beste oplossing. Met fraaie en mooi uitgespeelde doelpunten tot gevolg. FC Maasgouw krijgt niet de kans om in de wedstrijd te komen en een aanval op te bouwen. Bij het rustsignaal noteren we een tussenstand van 0-9.

In de rust evalueren we de 1e helft. Zoals vooraf gezegd hebben we ons geen illussies gemaakt dat we van deze tegenstander zouden kunnen winnen maar we moeten wel lering trekken van hetgeen we hebben ervaren. Er worden nog wat aanwijzingen gegeven en op naar de 2e helft.

Als het aan de weersgoden ligt, krijgen we de 2e helft in ieder geval een andere wedstrijd. De regen valt met bakken uit de lucht. Dit betekent voor de spelers ook meer verkoeling en zuurstof. Dit komt het uithoudingsvermogen zeker ten goede en dat blijkt ook.

Het team is iets beter in staat om de tegenstander te verdedigen en geven niet zo gemakkelijk meer doelkansen weg. Het duurt 10 minuten voordat het 10e doelpunt op het scorebord wordt bijgeschreven waarbij de nog een goede redding doet maar waaruit in de rebound alsnog kan worden gescoord. Ook het volgende doelpunt valt uit een scrimmage na een hoekschop waar meerdere doelpogingen nodig zijn om de bal over de lijn te krijgen.

De 2e helft is Shimizu S-Pulse wederom de sterkste ploeg maar komt niet zo gemakkelijk meer tot scoren. Uiteindelijk blijft de teller steken op 0-13. Voor onze spelers complimenten voor hun inzet en sportiviteit. Shimizu S-Pulse was duidelijk een maatje te groot maar dat weerhield jullie niet om jullie tot het einde te blijven inzetten.

Na de wedstrijd worden de gasten nog in de kantine ontvangen en is er Limburgse vlaai voor de leiding en broodjes voor de spelers.

De gasten nemen dankbaar en met veel respect afscheid.

Vandaag heeft FC Maasgouw de Japanse tegenstander Shimizu S-Pulse op een gastvrije manier ontvangen. Vele vrijwilligers hebben vooraf, tijdens en/of na de wedstrijd een positieve bijdrage geleverd om alles in goede banen te leiden en dat kwam de sfeer zeker ten goede. Voor eenieders bijdrage (organisatie, bestuur, lijnentrekker, kantinepersoneel, scheidsrechter, grensrechters, toeschouwers,  spelers, etc.), hartelijke dank, ook namens de tegenstander die vol lof was over het bezoek aan onze vereniging.