Tussenstanden per 02-02-2020

» Download de tussenstand

Agenda

  • 06 Augustus : 1e training selectie
  • 19 Augustus : VTON
LOGIN op MIJN FC MAASGOUW (aanmelden)
( ? )
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op Youtube

FOTO'S UIT DE OUDE DOOS


reageer op de foto's!

FC Maasgouw strijdend ten onder na prima wedstrijd in Schaesberg

18-12-2019


FC Maasgouw 1 reisde woensdagavond 18 december af naar Schaesberg voor een wedstrijd in de derde ronde van het bekertoernooi tegen 2e klasser VV Schaesberg 1. Dat het een moeilijke wedstrijd ging worden wist men van tevoren maar de manier waarop FC Maasgouw zich woensdag liet zien in Landgraaf was uitstekend. Strijd, passie en bij vlagen goed voetbal zorgde ervoor dat de nummer 8 van de 2e klasse zijn handen vol had aan het team van Rob Geenen. 

In de eerste helft kwam ook de thuisploeg erachter dat het vanavond niet zomaar een plek bij de laatste 32 cadeau kreeg. FC Maasgouw speelde geconcentreerd en durfde bij vlagen ook de tegenstander onder druk te zetten. De eerste kansen waren dan ook voor de blauw/witten. Gijs Hansen onderschepte een foute pass achterin en kwam daarna een-op-een te staan met de doelman, de laatstgenoemde wist zijn doel helaas schoon te houden met een prima redding. In de rebound was het weer Gijs die het net niet wist te vinden maar over schoot.

Niet veel later was het Tuur Gubbels die na een prima aanval het doel van de Zuid-Limburgers maar eens onder vuur nam. Zijn schot werd aangeraakt door een verdediger en de hoekschop die daarop volgde werd in het vangnet gekopt door aanvoerder Ard Broens. Maasgouw meldde zich een aantal keer nadrukkelijk voor het doel van Schaesberg en was zeker niet de mindere ploeg gedurende de eerste helft.

Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam op Sportpark Strijthagen. Na 20 minuten was een van de eerste echt dreigende momenten voor het doel van Stef Azzakriti meteen raak. Een voorzet vanaf de linkerkant kreeg de defensie niet goed verwerkt waarna de spits van de thuisploeg kon scoren, 1-0. Kortom, Schaesberg was efficiënter.

In de fase daarna liet de 2e klasser wel zien dat het behoorlijk wat kwaliteit in huis had en zo kende Maasgouw even een moeilijke fase. Een doelpunt (terecht buitenspel) werd afgekeurd en doelman Stef hield Maasgouw met een prachtige redding op de been. 
In de tweede helft zagen we ongeveer hetzelfde spelbeeld als in helft 1. Vooral veel strijd, felle duels en een hoog tempo.

Vooral in de eerste fase van helft 2 kreeg Maasgouw een paar behoorlijke mogelijkheden. Jeroen Corbey verschalkte de doelman bijna met een schot vanaf randje 16 maar daarna kwam Maasgouw aan de andere kant ook een paar keer goed weg. Stef hield Maasgouw in de race na twee fantastische reflexen kort achter elkaar. Zolang de 1-0 op het bord bleef staan was de wedstrijd nog niet gespeeld en in het laatste kwartier ging Maasgouw op zoek naar de gelijkmaker. 

Grote kansen kwamen er helaas niet maar toch moesten beide ploegen nog een paar keer in de ankers. Dit resulteerde in twee gele kaarten voor de thuisploeg en ook Remco Reuterink moest noodgedwongen een gele prent incasseren van scheidsrechter Bos. Een vrije trap voor Schaesberg rond de zestienmeter in de allerlaatste seconde gooide de wedstrijd op slot en zorgde ervoor dat het toch Schaesberg was dat het op gaat nemen tegen BSV Limburgia/Kamerland 1 in de derde ronde, 2-0 in Landgraaf.

Desondanks een uitstekende wedstrijd van onze mannen die misschien wel meer hadden verdiend dan deze 2-0 nederlaag. Een nederlaag die de thuisploeg uiteindelijk op ervaring over de streep trok. De knop weer om richting de competitie, aanstaande zondag wacht de inhaalwedstrijd in Thorn tegen Koningslust 1.

Opstelling FC Maasgouw: Stef Azzakriti, Sven Vranken (45' Pim Breedijk), Ard Broens (45' Bart Joris), Remco Reuterink, Tijn Corstjens, Sjoerd Deneer, Sander Reuterink, Tuur Gubbels, Ray Strous (66' Bart Wanten), Jeroen Corbey, Gijs Hansen. 

Terug naar nieuwsoverzicht