FC Maasgouw door het oog van de naald tegen VV Bieslo

04-11-2019

Na de knappe overwinning vorige week in Horn, stond vandaag in Thorn de wedstrijd tegen VV Bieslo 1 op het programma. FC Maasgouw is bezig aan een prima reeks, de vorige drie wedstrijden werden allemaal gewonnen en de weg naar boven op de ranglijst is ingeslagen.

FC Maasgouw had in het eerste deel van de wedstrijd het betere van het spel ten opzichte van de groen/witten. Toch kon de uitploeg dit prima compenseren door voor elk duel te vechten en gaande de wedstrijd meldde ook de manschappen uit Beesel zich regelmatig voor het doel van Stef Azzakriti. Beide ploegen konden nog niet echt zorgen voor grote kansen en de gevaarlijkste momenten kwamen dan ook voort uit standaardsituaties.

Na een klein half uur werd de ban gebroken en was het Bieslo dat op voorsprong kwam. Scheidsrechter Mazzei wees voor het eerst deze middag naar de penaltystip nadat een aanvaller van de Noord- Limburgers werd gevloerd. Voor de penaltynemer een koud kunstje en de gasten stonden op een 0-1 voorsprong.

Nog geen vijf minuten later had de scheidsrechter aan de andere kant van het veld een overtreding op Gijs Hansen waargenomen waarna hij ook daar de bal op elf meter legde. Sjoerd Deneer legde aan en benutte zijn tweede strafschop van het seizoen, 1-1. Het leek erop dat we met een gelijke stand aan de thee gingen maar toen vlak voor rust Tuur Gubbels naar de grond ging in het strafschopgebied werd voor de derde keer vanmiddag een strafschop raak geschoten. Opnieuw Sjoerd die de prima keepende doelman voor de tweede keer de hoek instuurde, maar ook deze ‘pingel’ was loepzuiver en onhoudbaar, 2-1 voor FC Maasgouw.

In de tweede helft had Maasgouw het lastig en voetballend haalde de ploeg van Rob Geenen vandaag niet het niveau van de afgelopen weken. Tegen een verdedigend ingesteld Bieslo was het dan ook moeilijk om door de defensie heen te breken. Iets wat Bieslo wel lukte na een uur voetballen. Het eerste velddoelpunt van de middag was een feit nadat de verdediging van Maasgouw was opengebroken en doelman Stef gepasseerd werd door de spits van de gasten, 2-2.

In het laatste half uur was het wedstrijdbeeld duidelijk. FC Maasgouw wilde de drie punten in eigen huis houden en VV Bieslo leek wel tevreden te zijn met een punt. Er werd door beide ploegen voor elke meter gevochten en in totaal werd er zeven keer geel getrokken door de arbiter. Ook moest Bieslo het laatste deel van de wedstrijd verder met 10 man na twee keer een gele kaart.

Toch leken de gasten een punt te gaan overhouden aan het treffen met FC Maasgouw vandaag. Nog een hoekschop in de 93e minuut van de wedstrijd moesten zij overleven. Wonder boven wonder viel de allerlaatste bal goed voor de voeten van aanvoerder Ard Broens die het laatste tikje gaf en in extremis de 3-2 binnenschoot. Vreugde bij de thuisploeg want het was meteen de laatste actie van de wedstrijd. FC Maasgouw boekt haar 4e overwinning op rij en staat momenteel op een derde plek op de ranglijst.

Nog een wedstrijd moet er gespeeld worden, volgende week tegen BEVO in Beringe, en dan zit de eerste periode erop. Als het 1e elftal volgende week drie punten pakt heeft het zomaar kans om de eerste periodetitel te pakken. Dan moet EMS wel verliezen van nummer vier Panningen en moet TSC’04 punten laten liggen in Horn.