Tussenstanden per 08-12-2019

» Download de tussenstand

Agenda

  • 22 Januari : Evaluatie JO7-J011-J012
  • 24 April : Koningsspelen
Zondag 19 Januari
VV.REUVER 1 - FC.MAASGOUW 1
0 - 4
FC.MAASGOUW 4 - SV.HEYTHUYSEN 4
5 - 0
 
Zaterdag 18 Januari
SV.PANNINGEN JO17-1 - FC.MAASGOUW JO17-1
0 - 1


Zaterdag 25 Januari
DVO JO19-1 - FC.MAASGOUW JO19-1
13:00u.
DVO JO19-1 - FC.MAASGOUW JO19-1
13:00u.
 
Zondag 26 Januari
TSC"04 1 - FC.MAASGOUW 1
14:30u.
FC.MAASGOUW 3 - MBC"13 2
11:30u.
SPORTCLUB IRENE 5 - FC.MAASGOUW 4
12:00u.
SVO.SPORTING PEEL&MAAS VR1 - FC.MAASGOUW VR1
10:00u.
 
Dinsdag 28 Januari
EINDSE BOYS O23 - FC MAASGOUW O23
19:45u.


LOGIN op MIJN FC MAASGOUW (aanmelden)
( ? )
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op Youtube

AANKOMENDE WEDSTRIJD

Zondag 26 januari - 14:30u
-

Bakenbos te Tegelen

FOTO'S UIT DE OUDE DOOS


reageer op de foto's!

FC Maasgouw 1 toont veerkracht, maar geeft zege alsnog uit handen

08-10-2019


Afgelopen zondag stond de 3e competitiewedstrijd thuis op het programma tegen RKESV 1 uit Ell. Beide teams hadden drie punten na de eerste twee competitiewedstrijden en op een kletsnat Sportpark Ter Koel waren de supporters getuige van een waar doelpuntenfestijn.

Op een spekglad hoofdveld waren het de gasten die vroeg in het duel op voorsprong kwamen. Uit een hoekschop werd het tegen de verwachting in 0-1. Toch bleef FC Maasgouw niet bij de pakken neerzitten en de gelijkmaker volgde dan ook ontzettend snel. Een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied was een prooi voor Semmy Wolter, 1-1 na een kleine 20 minuten voetballen.

FC Maasgouw ging door met aanvallen en bij vlagen werd er prima voetbal gespeeld door onze jonge ploeg. Echter was het een fel en geconcentreerd RKESV dat opnieuw op voorsprong kwam, door individuele fouten aan Maasgouwse zijde stond het tien minuten later 1-3. Efficientie maakte het verschil in helft 1. Toch hielden de blauw/witten zichzelf in de wedstrijd door voor rust nog op prachtige wijze de aansluitingstreffer te maken. Opnieuw vuurde Semmy Wolter een schot vanaf de linkerkant voor het doel en tot ieders verbazing verdween de bal via de paal achter de doelman van Ell. Na 37 minuten stond het 2-3 in een vermakelijke wedstrijd. 

Na rust ging de ploeg van Rob Geenen door met aanvallen, alleen werd er nog een tandje bijgeschakeld. Nog geen minuut was de bal aan het rollen in de tweede helft toen Bart Wanten oog in oog werd gezet met de doelman van de gasten. Bart bleef koel en schoot de bal beheerst binnen, 3-3. Daarna regende het letterlijk en figuurlijk kansen voor het doel van de gasten. Een goed ingeschoten strafschop van Sjoerd Deneer gaf de doorslag en Maasgouw kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, 4-3. 

De ban leek eindelijk gebroken en het leek erop dat Maasgouw door kon gaan en de voorsprong verder uit kon bouwen. Maar nadat de thuisploeg veerkracht toonde en een 1-3 achterstand ongedaan maakte, bleven ook de gasten strijden voor elke meter en RKESV gaf de strijd zeker nog niet op. Na 65 minuten stond de vierde goal van de groen/gele dan ook op het scorebord, 4-4. 

Bij beide ploegen kwamen verse krachten in het veld en het beloofde een spannende slotfase te worden. Spannend was het zeker, maar grote kansen voor beide ploegen bleven uit. Tot in de 87e minuut een voorzet vanaf de linkerkant binnen viel en Maasgouw plotseling weer achterstond, 4-5. Alle zeilen werden nog bijgezet om nog een punt uit het vuur te slepen maar dat mocht helaas niet meer baten. Het bleef 4-5 in Thorn. 

Helaas de tweede nederlaag van het seizoen, maar desondanks zijn er genoeg positieve dingen uit de wedstrijd te halen en gaat de ploeg zich deze week voorbereiden op de wedstrijd van aanstaande zondag. Dan wacht hekkensluiter VV GKC/RKHVC 1 in Grathem. 
 

Terug naar nieuwsoverzicht