Tussenstanden per 02-02-2020

» Download de tussenstand

Agenda

  • 29 Mei : bekendmaking team indeling 20/21
  • 02 Juni : gesprek moment teamindeling
Zaterdag 30 Mei
RKSV.HEEZE MO19-1 - FC.MAASGOUW MO19-1
Afgelast
FC.MAASGOUW MO13-1 - LEONIDAS-W MO13-2
Afgelast
SCHINVELD JO8-1 - FC.MAASGOUW JO8-1
Afgelast


LOGIN op MIJN FC MAASGOUW (aanmelden)
( ? )
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op Youtube

FOTO'S UIT DE OUDE DOOS


reageer op de foto's!

FC Maasgouw 1 pakt zevende overwinning op rij en blijft de nummer 1

24-11-2019


Na vorige week RKSVN 1 uitgeschakeld te hebben in de bekercompetitie, stond vandaag weer een normale competitiewedstrijd op het programma. FC Maasgouw heeft overigens voor de derde bekerronde tweede klasser VV Schaesberg 1 geloot. Deze wedstrijd zal op zondag 22 december gespeeld worden in Zuid-Limburg. Vandaag dus de competitiewedstrijd tegen de nummer 7 van de ranglijst, SV Roggel 1.

FC Maasgouw is inmiddels bezig aan een keurige reeks, 6 wedstrijden (inclusief beker) werden op rij gewonnen en dat resulteerde in het feit dat FC Maasgouw vandaag voor het eerst dit jaar de koppositie in de 4e klasse mocht gaan verdedigen. In de voorbereiding van dit seizoen oefende FC Maasgouw al tegen de Roggelse club, toen werd het 4-2 in Thorn.

Dat Roggel toen nog niet volledig compleet was bleek vandaag in de openingsfase wel. FC Maasgouw had het moeilijk en vooral op fysiek vlak leek het een zware wedstrijd te gaan worden. Toch waren de beste kansen voor onze blauw/witten. Jeroen Corbey kon al vroeg in de wedstrijd de 0-1 maken, maar hij raakte de bal niet vol waardoor de doelman van Roggel redding kon brengen.

Roggel was daarentegen vooral dreigend uit standaardsituaties, desondanks kwam Maasgouw deze periode prima door en Bart Wanten leek na een prima onderschepping op weg naar de openingstreffer. Hij werd van achteren aangepakt door de verdediger van Roggel waardoor zijn schot naast ging. Scheidsrechter Heijnen vond het te licht voor een strafschop en dus bleef de brilstand op het scorebord staan.

Na een klein half uur kwam de ploeg van Rob Geenen dan toch op voorsprong. Gijs Hansen stuurde met een prima actie zijn directe tegenstander het bos in en schoot de bal hard tegen de touwen, 0-1. De scheidsrechter hield de lijntjes vanaf het begin kort en dat resulteerde in enkele gele kaarten. Daarna maakte een middenvelder van Roggel een veel te harde overtreding en hij pakte zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. De zwart/witten moesten dus verder met 10 man.

In de eerste fase na de rust liet Roggel zeker zien dat het de wil had om er nog een wedstrijd van te maken, maar grote kansen voor het doel van Stef Azzakriti bleven uit. De eerste beste kans aan de andere kant vloog er wel in. Jeroen Corbey kreeg de bal voor zijn voeten en via de doelman belandde de bal in de binnenkant van het zijnet, 0-2.

Daarna kon Maasgouw vrij gaan voetballen en de ploeg liet zien waarom het momenteel bovenaan staat op de ranglijst. Het baltempo lag hoog en de bal ging prima van voet naar voet. Roggel kon het met 10 conditioneel niet meer belopen en leek dan ook rijp voor de slacht. Gijs Hansen zette nog maar eens een versnelling in en schoot via de keeper laag raak, 0-3.

Daarna verloor de verdediging even de concentratie en kon de spits van Roggel profiteren. Doelman Stef Azzakriti werd omzeild en voor open doel werd de 1-3 binnengetikt. Met een paar verse krachten in het veld ging Maasgouw toch door met prima voetbal en Tuur Gubbels wist een kwartier voor tijd de stand weer ‘veilig’ op 1-4 te zetten. Jeroen Corbey zorgde met een snoeiharde vrije trap in de 88e minuut voor het laatste doelpunt van de middag en FC Maasgouw bracht het puntenaantal na 9 wedstrijden op 21 punten, een uitstekende prestatie!

Via de volgende link is de laatste goal van Jeroen te zien, gefilmd door Semmy Wolter: Goal Jeroen Corbey

Opstelling FC Maasgouw: Stef Azzakriti, Remco Reuterink, Ard Broens (Sven Vranken), Bart Joris, Tijn Corstjens, Sjoerd Deneer, Sander Reuterink (Pim Breedijk), Tuur Gubbels, Gijs Hansen, Bart Wanten (Ray Strous), Jeroen Corbey.Terug naar nieuwsoverzicht