FC Maasgouw 1 ook maatje te groot voor Altweerterheide

10-04-2017

Dat FC Maasgouw 1 aan een sterke reeks bezig is werd afgelopen zondag maar weer eens benadrukt. Directe concurrent Altweerterheide werd op vijf punten achterstand gezet op de ranglijst door een klinkende 2-0 overwinning. Achteraf gezien had deze score eigenlijk nog verdubbeld moeten worden.

De wedstrijd begon fel en beide ploegen speelden om vooral tegen geen vroege tegentreffer aan te lopen met als resultaat dat de openingsfase zonder grote mogelijkheden voorbij ging. FC Maasgouw nam na tien minuten wat meer het initiatief en nadat Bart Joris uit een afvallende hoekschop al had over geschoten wist hij bij de tweede hoekschop Ard Broens te bereiken die voor een leeg doel de bal alleen nog maar hoefde binnen te tikken, 1-0.

Een 1-0 voorsprong binnen het kwartier en in het achterhoofd hebben zitten dat de laatste drie wedstrijden de nul werd gehouden achterin geeft een lekker gevoel. De gasten uit Altweerterheide beten na de openingstreffer wat meer van zich af en zochten meerdere malen de aanval. Verdedigend stond het echter goed bij de blauw/witten en elke keer opnieuw werd de laatste pass onderschept door de defensie.

Bij de gasten in het paars begon de frustratie toe te nemen en aan alles wat te zien dat FC Maasgouw beter in de wedstrijd zat. Voor de rust ontstonden er geen grote kansen meer. Altweerterheide probeerde het nog een keer van afstand maar dat schot vloog ver over het doel van Marvin Verkoelen.

Zolang het verschil een doelpunt blijft is het natuurlijk spannend tot de laatste minuut. Aan FC Maasgouw te taak om dat verschil zo snel mogelijk uit te breiden. In de tweede helft werden er meer kansen gecreëerd dan voor de rust en Colin Eijer had de 2-0 eigenlijk al moeten maken. Op aangeven na een mooie actie van Sander Reuterink stond Colin bij de tweede paal vrij maar hij schoot de bal tegen de doelman op die net op tijd in de hoek lag.

In een vlijmscherpe counter zorgde de mannen van Thorn & Wessem er na een klein uurtje voor dat het verschil toch twee werd. Bart Wanten sprintte in een counter met de bal dreigend richting het doel van de tegenstander, kon de bal afgeven op rechts maar besloot uiteindelijk om naar binnen te kappen en de bal hard in de rechter benedenhoek te schieten , 2-0.

Voor de thuisploeg zaak om de wedstrijd geconcentreerd uit te voetballen en dat deed het. FC Maasgouw kreeg zelfs kansen in overvloed om de score nog verder uit te breiden. Rik Silkens speelde zich knap vrij en stond een op een met de doelman van de tegenpartij maar zijn stiftje belandde in het zijnet. Aan de andere kant kwam de thuisploeg ook een keer goed weg toen doelman Marvin Verkoelen verblind door de zon onder de bal doorging maar er geen doelpunt uit voortkwam.

Enkele minuten later werd Sander Reuterink in stelling gebracht om er 3-0 van te maken. Hij omspeelde op mooie wijze de keeper maar had wat pech in de afronding en raakte de kruising van het doel. Ook Altweerterheide raakte nog een keer het aluminium. Een afvallende hoekschop kwam in de voeten van een speler van de uitploeg. Hij twijfelde niet en haalde uit maar nadat de bal nog werd aangeraakt belandde hij op de buitenkant van de paal. Na een scrimmage wist invaller Daimy van Bergen er aan de andere kant ook nog bijna 3-0 van te maken maar hij stuitte van dichtbij op de doelman.

Vier overwinningen op rij voor het eerste elftal en dat levert het team momenteel een tweede positie in de strijd om de 2e periodetitel op maar omdat KSV Horn de 1e periode al wist te winnen vervalt deze eerste plaats en staat Maasgouw dus eerste in de tweede periode. In de ranglijst staat de ploeg van Jurgen Geurts op een derde positie. Volgende week heeft het team een weekje vrij waarna een week later SVVH uit Heibloem op bezoek komt in Thorn.

Opstelling FC Maasgouw: Marvin Verkoelen, Taylor Bidlot (Daan Joris, 68e minuut), Bart Joris, Twan Linssen, Nino Eijer, Rik Silkens, Ard Broens (Donny Wolter, 60e minuut), Sander Reuterink, Jurn Speessen, Bart Wanten (Daimy van Bergen, 75e minuut), Colin Eijer

Tekst: Bas Van de Braak