FC Maasgouw 1 neemt revanche op SVSH

26-03-2017

Na de nederlaag van enkele weken geleden in Nederweert-Eind werden de wedstrijden daarna allebei gewonnen door de ploeg van Jurgen Geurts. Crescentia en Boekoel werden beide verslagen en vandaag gebeurde dat ook met de gasten uit het Brabantse Someren-Heide. De 4-0 nederlaag die FC Maasgouw leed vorig jaar in Someren-Heide werd volledig weggepoetst door een 3-0 overwinning.

FC Maasgouw begon sterk aan de wedstrijd, gaf de tegenstander geen enkele ruimte en op elke plek in het veld waren de blauw/witten SVSH te slim af. Dit leverde echter nog geen grote kansen op, een paar keer werden door een lange bal Bart Wanten of Colin Eijer weggestuurd maar als zij dan al de kans hadden om een voorzet te geven was er weinig aansluiting vanuit het middenveld. De grootste kans was voor Bart Wanten, die een voorzet vanaf rechts net niet hard genoeg kon inkoppen waardoor dit een gemakkelijke prooi was voor de doelman van SVSH.

SVSH werd gaande de eerste helft af en toe wat dreigender, maar als er dan sprake van dreiging was dan waren dat alleen maar standaardsituaties. Listige voorzetten schoten af en toe door de defensie van FC Maasgouw heen waardoor er gevaar ontstond voor het doel van Marvin Verkoelen. Deze situaties werden allemaal overleefd en zo stond na 45 minuten voetballen nog altijd de 0-0 stand op het scorebord.

In de tweede helft zag je dat de Brabanders het conditioneel zwaarder kregen maar ook voor FC Maasgouw kostte het veel moeite om de felheid waarmee de wedstrijd werd gespeeld vast te houden. De eerste goal van de wedstrijd ontstond eigenlijk niet echt uit een kans. De bal bleef hangen in het zestienmetergebied van de Brabanders en belandde voor de voeten van Bart Wanten die de bal met een soort lob over de defensie van SVSH in het doel schoot, 1-0.

De ban was daarmee gebroken en FC Maasgouw kreeg een flinke bak vertrouwen. Nog geen minuut na de openingstreffer werd er te opzichtig hands gemaakt door een verdediger van de uitploeg en de scheidsrechter legde de bal terecht op de stip. Sander Reuterink eiste de penalty op en schoot beheerst raak, 2-0 (bekijk hier de strafschop van Sander). De wedstrijd leek beslist maar met nog een half uur te spelen was het wel zaak om niet terug te vallen en geconcentreerd te blijven spelen.

SVSH werd wel iets feller en maakte twee keer van een halve kans bijna een doelpunt. Een voorzet vanaf links viel bijna achter Marvin Verkoelen binnen maar hij wist knap de bal via de lat tot corner te verwerken. Dat was al een knappe redding maar de tweede save was nog mooier. Een afstandsschot leek de verre kruising binnen te vallen maar op z’n Maarten Stekelenburgs (WK 2010 tegen Brazilië) wist doelman Marvin ook die bal op mooie wijze te stoppen.

De lichte storm van SVSH was daarmee ook ten einde en de thuisploeg breidde de score nog een keer uit. Rik Silkens werd na een mooie aanval in stelling gebracht en schoot de bal goed in de rechter onderhoek raak, 3-0. Daarna wist FC Maasgouw de wedstrijd nog eenvoudig uit te voetballen zonder grote problemen en werd voor de tweede keer achter elkaar het doel schoon gehouden.

Deze belangrijke overwinning levert de mannen uit Thorn en Wessem momenteel een vierde plaats op de ranglijst op. Volgende week gaat FC Maasgouw op bezoek bij Rood Wit’67/Plus dat zich op een 9e positie bevindt.

Opstelling FC Maasgouw
Marvin Verkoelen, Taylor Bidlot, Twan Linssen, Bart Joris, Nino Eijer, Rik Silkens, Ard Brouns, Sander Reuterink (Alex Alleyne, 70e minuut), Jurn Speessen, Bart Wanten (Daan Joris, 75e minuut), Colin Eijer (Bas van de Braak, 83e minuut)

Tekst: Bas van de Braak