Tussenstanden per 20-05-2018

» Download de tussenstand

Agenda

Momenteel is de agenda leeg
LOGIN op MIJN FC MAASGOUW (aanmelden)
( ? )
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op Youtube

FOTO'S UIT DE OUDE DOOS


reageer op de foto's!

FC Maasgouw 1 bereikt playoffs na winst op Heytse

07-05-2017


FC Maasgouw 1 heeft haar jaarlijkse seizoensafsluiting kunnen bekronen met 3 punten. De mannenschappen van Jurgen Geurts hebben daardoor het ticket voor de playoffs binnengehaald. Het werd op Sportpark TerKoel 2-0.

FC Maasgouw liet meteen zien waar het voor ging spelen. De wedstrijd was nog geen twee minuten oud toen Sander Reuterink de bal met een lage schuiver binnen schoot. Deze tegentreffer was meteen een grote dreun voor Heythuysen, want FC Maasgouw domineerde de gehele wedstrijd. Na een halfuur gespeeld te hebben had Heythuysen nog geen kans gehad, daarintegen had FC Maasgouw er al vijf, al waren dit geen grote kansen. Sander Reuterink had de score al voor rust kunnen uitbreiden naar 2-0. Na een scherpe vrije trap bleef de bal in de zestienmeter hangen en probeerde hij het via een omhaal. Zijn inzet ging een meter over. Het enige waar FC Maasgouw voor moest waken was: 'Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel'. Vlak voor tijd kwam Maasgouw dan ook goed weg toen een afvallendebal op de schoen van de spits van Heythuysen terecht kwam. Gelukkig voor ons ging die net over de lat. "Als die bal er inging dan had de wedstrijd misschien wel heel anders kunnen lopen", zei Sander Reuterink. 

Na de rust liet FC Maasgouw weer het betere van het spel zien en kon zich dan ook belonen. Een strakke pass bereikte Sander Reuterink en die kon alweer zijn tiende van het seizoen bijschrijven. Na deze treffer kon Heythuysen al helemaal geen grip meer krijgen en was het eerder wachten op de 3-0 dan dat de 2-1 er aankwam. Na kansen van onderandere Colin Eijer (afstandschot) en Bart Wanten (waar de keeper gestrekt moest) bleef de 2-0 op 'ons onzichtbare' scorebord staan en had Maasgouw een relatief gemakkelijke middag. 

Na de wedstrijd was het nog erg gezellig in de kantine. De nacompetitie was binnen gehaald en dat moest dan natuurlijk gevierd worden. Door de muziek van DJ Sil waren er veel mensen die bewegingen konden maken waar ze misschien zelf nog niets vanaf wisten. En vandaag dan ook de nodige spierpijn zullen hebben (en koppijn 😉). Door de formule '3 punten + koud bier + frieten van Jan&Karin / gezelligheid = Superseizoensafsluiting' bleef het nog lang onrustig op Ter Koel.

Meer foto's van de seizoensafsluiting vind je hier.

Tekst: Mervyn Van LeeuwenTerug naar nieuwsoverzicht