Tussenstanden per 02-02-2020

» Download de tussenstand

Agenda

  • 17 Augustus : Deadline opgeven vrijwilligersbeleid
  • 19 Augustus : VTON
Zaterdag 15 Augustus
FC.MAASGOUW 1 - MEREFELDIA 1
19:00u.
 
Dinsdag 18 Augustus
VV ROOSTEREN 2 - FC.MAASGOUW 2
20:00u.


LOGIN op MIJN FC MAASGOUW (aanmelden)
( ? )
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op Youtube

AANKOMENDE WEDSTRIJD

Zaterdag 15 augustus - 19:00u
-

Sportpark Ter Koel te Thorn

FOTO'S UIT DE OUDE DOOS


reageer op de foto's!

Dagblad de Limburger: Vrouwen FC Maasgouw weer op titelkoers

18-03-2020


Door Tjeu Stemkens...

De voetbalsters van FC Maasgouw werden afgelopen jaar superieur kampioen in de zesde klasse. Dit jaar trekken ze hun prestaties een klasse hoger naadloos door. Na tien zeges op rij verloren ze pas onlangs hun eerste wedstrijd.

Afgelopen seizoen werd het vrouwenteam van FC Maasgouw kampioen in de zesde klasse 6.2. Ongeslagen. De vrouwen wonnen al hun 21 wedstrijden met een duizelingwekkend doelsaldo van 141 tegen 12. In Jana Wilms had de ploeg een doelpuntenmachine die maar liefst 46 treffers voor haar rekening nam.

De beide trainers Wil van Heugten (hij verzorgt de trainingen) en Hans Gubbels (deze doet de coaching), konden hun selectie versterken met twee speelsters van het opgeheven Hebes, Evie van Aarsen en Eva Haus, en twee van het eveneens ter ziele gegane vrouwenteam van Heythuysen, Dyona Seunis en Nannie Korsten.

Uitbreiding
Gubbels is blij met die uitbreiding. „We prijzen ons gelukkig met een vaste kern van speelsters die al jaren meedraaien zoals Michelle Versteegen en Vera Jetten. We hebben nu een veel bredere selectie, een mix van jeugdige en oudere ervaren speelsters. Het gemiddelde ligt op 21 jaar. Die aanvulling van speelsters was nodig om op dit hoger niveau te kunnen meedoen.”
In de vijfde klasse trok de promovendus van de fusieclub Thorn en Wessem zijn zegereeks ook op dit hoger niveau door. Tot de winterstop werden alle tien wedstrijden op rij weer gewonnen. En opnieuw met duidelijke cijfers 57-22. En dat vaak zonder veel inbreng van de topscorer van afgelopen jaar Jana Wilms. De speelster tobt deze jaargang met blessures.

Lyrisch
Haar rol wordt echter moeiteloos overgenomen door de uit de jeugd doorgeschoven Maartje Deneer. De pas in december zestien jaar oud geworden spits nam met 35 treffers meer dan de helft van de productie voor haar rekening. Gubbels is lyrisch over zijn speelster. „Ze is snel, behendig en heeft ook een goed schot in haar benen. In de wedstrijd tegen VVV, die we met 12-0 wonnen, scoorde zij maar liefst tien keer.”
De eerste wedstrijd na de winterstop, in Venlo op zondag 8 maart tegen FCV, incasseerde de ploeg een eerste domper. Na 31 gewonnen wedstrijden in twee jaargangen op rij werd verloren bij de Venlose middenmoter FCV (1-3). Een tegenvaller, beaamt Gubbels. „We hadden vanaf 1 december geen wedstrijd meer gespeeld. Trainen was door de slechte velden vaak niet mogelijk. Het spel verliep stroef. En FCV had zijn huiswerk gedaan. Topschutster Maartje werd bewaakt door twee speelsters, zodat de angel uit ons spel verdween. Maar die nederlaag moest een keer komen. Er is nog niets aan de hand.”

Voorzichtige euforie
Bij de fusieclub in Thorn en Wessem heerst voorlopig voorzichtige euforie. De mannen zijn koploper in de vierde klasse D. En de vrouwen gaan dus eveneens weer aan de leiding, nu in de vijfde klasse. Een nieuwe titel lonkt voor de dames.

Het vrouwenvoetbal leeft binnen de club. De club beschikt niet alleen over een vrouwenteam, maar mikt ook op de toekomst met een elftal onder negentien en een team van 12/13-jarigen. Aanvoerster Michelle Versteegen is bestuurslid en traint de jeugd. Gubbels is tevreden. „We hebben nu genoeg speelsters achter de hand voor de toekomst. We mikten dit seizoen op een plek in de subtop, maar nu gaan we uiteraard opnieuw voor de titel.”

Terug naar nieuwsoverzicht